SUPA CREMA DE LEGUME
Supa crema de legume
Ingrediente:
4 morcovi
jumatate de pastarnac
un sfert de gulie
3 buchetele de conopida
o ceapa
1 cartof mare
jumatate de ardei gras
1 lingura de zahar
1 pulpa de pui (optional)
crutoane de paine
smantana dulce (lichida)
cateva frunze de patrunjel proaspat
Le-am curatat, spalat si pus pe toate la fiert in 2 litri de apa cu putina sare si lingura de zahar. Cartoful l-am lasat la o parte, sa nu fiarba prea tare. Dupa o ora la foc foarte mic, am adaugat si cartoful. Cand acesta din urma a fost fiert, am scos legumele din supa si le-am zdrobit cu blenderul. Treptat, am adaugat cate un polonic de supa ca sa obtin densitatea ideala. Sa tot fi fost vreo 4 polonice. Voi puneti cat vreti, in functie de cat vreti sa se subtieze supa. Am asezonat cu sare si piper dupa gust. Am servit-o cu crutoane de paine trase in unt, smantana dulce si frunze de patrunjel.