TORT ARAB CU CACAO

Publié le par seema89seema

TORT ARAB CU CACAO

 


100 gr făină, 1 litru de lapte, 6 ouă, un plic de zahăr vanilat, un plic de praf de copt, 300 gr zahăr, 3 linguri de cacao, un pliculeţ de cafea ness, esenţă de rom, ulei.
Într-un vas mare se sparge un ou, se pune 100 gr de zahăr, 200 ml lapte, puţin ulei şi se amestecă bine.
Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt, lingurile de cacao, pliculeţul de ness şi se omogenizează.
În alt vas se sparg celelalte 5 ouă şi se amestecă bine.
Se adaugă 150 gr zahăr, puţină esenţă de rom, zahărul vanilat, puţină sare, restul de lapte şi se omogenizează.
Într-o oală mare se pun 5 linguri de zahăr şi se lasă la caramelizat, la foc mic, amestecând în continuu.
Când zahărul este topit, se toarnă, prima dată, compoziţia din cele 5 ouă şi apoi, în mijloc, cea din cacao. Important! Nu se amestecă deloc în oală! După turnarea compoziţiilor, oala se introduce la cuptorul în prealabil încălzit, la foc potrivit, până se rumeneşte.
Tortul se verifică introducând o scobitoare perpendicular pe acesta şi apoi se scoate: dacă scobitoarea e curată, fără resturi, compoziţia s-a copt şi se poate scoate din cuptor.
Când este gata, tortul se lasă să se răcească, apoi se răstoarnă pe un platou sau o farfurie mare. Dacă doriţi, puteţi orna tortul cu fructe şi frişcă, după preferinţe.

Publié dans GATEAUX

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article