TARTA CU MAC

Publié le par seema89seema

 

TARTA CU MAC


300 ml lapte, 200g mac, 150g zahar, 1 plic zahar vanilat, 375 g faina, 200g unt/ margarina, 1 ou, coaja rasa de la o lamaie, 100g migdale, 1 plic de budinca cu gust de migdale, 1 galbenus pentru uns

Se fierbe laptele. Se adauga macul – eu il macin intotdeauna in masina de zahar – 50 g zahar si zaharul vanilat, se amesteca bine, apoi se lasa sa se raceasca. Se amesteca faina, margarina, restul zaharului, oul, praful de copt si coaja de lamaie pana cand se obtine un aluat consistent. Se pune la rece pentru 30 de minute. Se intinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme cu diametrul de cca 26 de centimetri. Alta 1/3 din aluat se ruleaza si se asaza pe marginile formei. Se adauga praful de budinca si migdalele la compozitia de mac si se amesteca bine. Se intinde compozitia pe aluat. Din ultima bucata de aluat se taie fasii si se asaza in forma de gratii peste compozitia de mac. Se freaca galbenusul cu putina apa si se intinde pe fasii. Se pune tarta in cuptorul incins si se coace cca 45-50 de minute. Se poate servi cu frisca sau asa simpla.

Publié dans GATEAUX

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article