SAVARINE

Publié le par seema89seema

Savarine


Aluat: 3 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, 100 ml lapte dulce, 1 cana faina, coaja rasa de lamaie, 70 g unt topit, 1 lingurita drojdie uscata
Sirop: 250 ml apa, 100 g zahar, 1 lingura cu lichior de portocale
Si in plus:  frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor

Aluat:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina.    Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit.
Conform Laurei: daca este adaugat inainte, untul ,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit , va lasa aluatul sa creasca in voie.   ;)
Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .

Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul . Se opreste
focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea  il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.

Publié dans GATEAUX

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article