PREJITURA SZERBO

Publié le par seema89seema

Prajitura Szerbo


- 500 gr faina + faina pentru planseta
- 250 gr margarina sau 300 gr untura
- 1 cubulet (25 gr) de drojdie
- 200 ml lapte caldut
- 4 oua
- 250 gr zahar + o lingura de zahar
- 500 gr nuca macinata
- 150 gr dulceata (de prune folosim noi de obicei)
- extract de vanilie
Separam albusurile de galbenusuri. Pentru inceput, frecam margarina sau untura, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu faina, galbenusurile si vanilie dupa gust. Amestecam laptele, zaharul si drojdia si lasam maiaua sa dospeasca 10 minute. Va creste destul de mult in volum. In mijlocul amestecului de faina facem o gropa, punem maiaua si framantam pana obtinem un aluat omogen.
 

Impartim aluatul in 3 parti egale si intindem prima foaie (cu sucitorul). O asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Peste prima foaie vine intinsa prima crema, respectiv dulceata amestecata cu 250 gr nuca macinata.

Apoi intindem a doua foaie si o asezam peste crema cu dulceata. Batem albusurile spuma impreuna cu 250 gr de zahar. Vom obtine o spuma tare, in care incorporam restul de nuca macinata. Punem crema peste a doua foaie si acoperim prajitura cu cea de-a 3a foaie de aluat. Se lasa prajitura la dospit, in tava, intr-un loc caldut, timp de o ora. Intre timp, nu uitati sa incingeti cuptorul la 180 de grade si sa asezati gratarul pe trapta din mijloc. Dupa ce a trecut ora de dospit, coacem prajitura 30-40 de minute la 180 de grade, pana trece testul scobitorii. O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin si o glzuram, fie folosinf glazura instant, fie facem un amestec din: 150 gr zahar pudra, 2 linguri de ulei, 3 linguri de apa si 50 gr de ciocolata amaruie topita. Lasam prajitura sa se aseze, peste noapte, astfel foile devin mai moi si mai usor de taiat.

Publié dans GATEAUX

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article