PRAJITURA CU LAMAIE
Prajitura cu lamaie
3 oua la temperatura camerei, 150 g unt la temperatura camerei, 150g zahar, 175 g faina, 125 ml lapte la temperatura camerei, 2 plicuri zahar vanilat, o lingurita rasa praf de copt, (jumatate de lingurita rasa bicarbonat de sodiu alimentar, 50 ml zeama de lamaie (o lamaie si jumatate), coaja rasa de la doua lamai mari, pentru glazura: 5-6 linguri de zahar
Dupa cum v-ati dat seama, toate ingredeintele trebuie sa fie la temperatura camerei. Prima data se amesteca bine cu mixerul, untul si zaharul (inclusiv zaharul vanilat), pana se transforma intr-o crema pufoasa. Se adauga pe rand, cate un ou si se mixeaza in continuare. Se adauga faina si laptele, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. (am folosit putin din lapte pentru a stinge praful de copt si bicarbonatul). Se mixeaza in continuare pana ce compozitia se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa foarte fin. Se mai mixeaza putin pana se amesteca totul. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. (eu am folosit una cu gaura in mijloc) Se da la cuptorul preincalzit la foc cat mai mic pentru aproximativ 25 de minute.