Pizza la tigaie
PIZZA LA TIGAIE
Pentru aluat:
450g faina
225g apa calduta
1 plic drojdie uscata
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1 lingura zahar tos
Pentru presarat deasupra pizzei:
Ceapa
Ulei pentru calit ceapa
Sunculita
Salam
Rosii
Ciupercute din conserva
Cascaval
Masline
Pasta de tomate
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o taiem solzisor.
Intr-o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine rumenie.
Sunculita o taiem feliute foarte subtiri.
Salamul deasemenea il taiem feliute foarte subtiri.
Rosiile le spalam si le taiem feliute.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, uleiul, apa si sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 2 ore, la loc caldut.
Am uns blatul cu sos tomat, am presarat ceapa calita, cascaval, feliute de sunculita, feliute de salam.
Dupa ce am pus tot ce am dorit deasupra pizzei, punem din nou capacul peste tigaie si mai lasam pe foc, la flacara mica, pana ce cascavalul s-a topit.