LASAGNA CU OUA SI GHIMBIR

Publié le par seema89seema

Lasagna: cu oua si ghimbir

12 oua
1 pachet de 225 g de crema de branza
½ de ardei verde
1 dovlecel galben mic
1 zucchini mic (dovlecel verde)
6-8 ciuperci medii
12 felii de bacon
115 g de branza faramitata (branza galbena cu ardei, daca gasiti),
115 g de branza cheddar faramitata sau cascaval ras
ghimbir proaspat ras, dupa gust
2 linguri de unt
450 de grame de carnaciori (dupa preferinta)

Spargeti intr-un bol 6 oua si amestecati-le, amestecati jumatate din crema de branza cu ouale batute. Taiati doua bucati de hartie de copt care sa acopere o tava de 22 x 32. Puneti o foaie de copt pe tava si turnati amestecul de oua si crema de branza si coaceti la cuptor la 175 grade C pana ce ouale sunt gata (10-15 minute). Repetati procesul cu restul de oua si crema de branza. Lasati cele doua “foi” sa se raceasca.
Taiati in fasii subtiri ardeiul rosu si ciupercile, apoi taiati fasiile in bucati de 2,5 cm. Decojiti dovlecelul galben si pe cel verde si taiati-le la fel ca pe ardei si ciuperci. Dati prin razatoare ghimbirul proaspat, dupa gust, si prajiti intr-o tigaie in unt. Adaugati legumele si gatiti-le pana se fragezesc. Scurgeti sosul lasat in urma de legume. Prajiti carnatii si scurgeti-i de sos (ei trebuie taiati bucatele mici). Prajiti 10 felii de bacon alaturi de carnati, feliile trebuie taiate in bucatele mici. Amestecati branza faramitata cu cea cheddar/cascavalul.
Intr-o tava de 22 x 32, puneti prima “foaie” de oua si crema de branza, puneti peste “foaie” jumatate din amestecul de carne, jumatate din legume si apoi jumatate din branza. Puneti apoi urmatoarea “foaie” de oua si repetati procesul. La sfarsit, presarati restul de bacon peste lasagna care incepe sa prinda contur si bagati la cuptorul incins la temperatura de 175 grade C pana ce se topeste branza si se rumeneste. Lasati sa se raceasca putin inainte sa o scoateti din cuptor si apoi taiati in bucati pentru servire.

Publié dans RECETTES

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article