Frittata cu brocoli si telemea de oaie

Publié le par seema89seema

branza Toscanella de la Lactitalia taiata cubulete
patrunjel verde
1 ardei gras (portocaliu)
1 morcov mediu taiat fasii
cateva florete de broccoli
1 rosie
3 oua
sare
ulei

Alegeti tigaia in care veti pregati frittata prevazatori - alegeti una cu maner de metal care nu se va topi in cuptor. Totusi, daca nu aveti asa ceva, am auzit pe undeva ca puteti infasura manerul de plastic al unei tigai intr-o carpa umeda - luand in vedere ca frittata va sta cam 5 minute la cuptor. Dar nu garantez pentru aceasta procedura ;)
In tigaia aleasa incingeti putin ulei si adaugati in prima faza morcovii si ardeii.
Cand au mai lasat din culoare adaugati si broccoli si rosiile si lasati-le pe foc pana cand nu sunt chiar tari - dar nu e nevoie sa se inmoaie de tot!
Intr-un vas separat bateti ouale si amestecati-le cu patrunjelul.
Adaugati cubuletele de branza. De ce am ales aceasta branza? Pentru ca nu se topeste la caldura si dupa cum veti vedea cubuletele raman pete distincte de alb si la final.
Turnati amestecul de ou peste legume si amestecati usor sa se dispuna uniform ingredientele.
Lasati pe aragaz pana cand puteti ridica cu furculita marginea frittatei - dar cu atentie sa nu se arda! Cand s-a inchegat fundul puneti la cuptorul preincalzit pentru cam 5 minute sau pana se coace si in partea superioara.
Puteti sa o serviti si direct din tigaie, dar daca vreti sa o prezentati pe farfurii si sa o taiati felii (mai ales daca ati facut o frittata mai mare decat a mea), asteptati 10-15 minute pana se raceste si apoi cu o spatula de plastic desprindeti roata marginile.
Dupa ce ati desprins marginile transferati frittata pe o farfurie plata de unde o puteti taia felii ca pe o tarta.

Publié dans RECETTES

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article