CHEC CU PIURE DE MERE SI CIOCOLATA

Publié le par seema89seema

Chec cu piure de mere si ciocolata

 

Pentru aluat: 100 g unt, 1/2 cana ulei, 1/2 cana  zahar, 2 oua, 3 linguri cacao, 1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 50 g iaurt, 1/2 cana  piure de mere, 1 cana faina.

Pentru umplutura: 30 g unt topit, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 50 g alune fara sare, 30 g ciocolata, 1 lingura cacao.

Pentru decor: 50 g alune fara sare, 50 g ciocolata amaruie.

Piureul de mere: 2 mere se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aprox 2-3 minute, pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul. Se lasa sa se raceasca.

Umplutura: Se amesteca alunele tocate cu zahar, cacao, ciocolata rasa, faina si unt topit.

Aluatul: Se mixeaza untul cu uleiul si  zaharul, se adauga  ouale, pe rand mixand in continuare. Se adauga piureul de mere amestecat cu iaurtul si apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si cacaua. Se mixeaza bine toate ingredientele sa rezulte un aluat moale. Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu zahar tos. Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se pune umplutura, se toarna si restul de aluat, iar deasupra se pun alunele tocate. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute. Checul se incearca daca este facut, cu o scobitoare. Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma. Se decoreaza cu ciocolata topita.

Publié dans RECETTES

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article